BLOG

Bent u geïnteresseerd in Shiatsu, ontspanningsbehandelingen, voedingsadvies volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze en meer? Volg dit blog en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Wat zijn jou goede voornemens voor 2019?

01 januari 2019

En dan is het alweer 1 januari 2019!! December is omgevlogen, we hebben het weer druk gehad met kado's kopen voor Sinterklaas en Kerst, boodschappen doen voor alle feestdagen, en bedenken wat we wel en niet zullen eten en drinken tijdens het kerstdiner, en wat er georganiseerd moet worden met oud en nieuw. Voor veel mensen is december de mooiste periode van het jaar, en voor anderen mag de laatste maand van het jaar overgeslagen worden. Hoe dan ook, iedereen heeft het er op één of andere manier druk mee. Inmiddels hebben we 2018 achter ons gelaten en de laatste oliebollen zijn op, de champagnefles is leeg, het nieuwe jaar is begonnen.

 

Goede voornemens

Velen van ons hebben weer goede voornemens voor het nieuwe jaar zoals meer sporten, stoppen met roken, gezonder eten, minder alcohol drinken, afvallen en minder stress. Wat opvalt is dat de meeste goede voornemens die we op 1 januari hebben vaak te maken hebben met onze gezondheid. Kennelijk voelen we intuïtief aan dat het feesten, het lekkere eten en drinken onze gezondheid niet altijd ten goede komt, en dat het maar goed is dat het ook weer gewoon januari wordt. Om alle goede voornemens te laten slagen, is het allereerst belangrijk dat je goed in balans bent. Het is sowieso niet gemakkelijk om slechte gewoontes af te leren de goede voornemens komen vaak neer op het stoppen met slechte gewoontes. Na de feestdagen is het dan ook extra moeilijk om meteen met die goede voornemens te beginnen, omdat we na de drukke decembermaand juist helemaal uit balans zijn. We leggen onszelf meteen van alles op wat vaak niet gaat lukken, en op bluemonday (de 3e maandag in januari) zijn we een illusie armer omdat bij veel van ons is gebleken dat we de goede voornemens niet hebben vol gehouden.

Volhouden van goede voornemens en het Water-element.

Het is winter en dat betekent dat we op dit moment volgens de Chinese geneeswijze in het Water-element zitten, en nu wil het toeval dat, het spirituele vermogen van het Water-element ons doorzettingsvermogen is en de wil om te slagen!! Het is dus belangrijk om ons Water-element (blaas- en nierenergie) te versterken als we een moeilijke klus hebben te doen. En misschien is het zaak om daar eerst eens aan te werken, voordat we onszelf allerlei moeilijke uitdagingen opleggen door bijv. op tijd naar bed te gaan, meer rust te nemen, warme maaltijden, soepen te eten (seizoensprodukten) weinig of geen rauwkost of rauw fruit. Maar stoofperen/appels,compôte met kaneel, anijs of andere verwarmende kruiden is veel verwarmender en dus beter voor ons in de winter. Trek warme kleren aan, zorg dat je rug en enkels altijd bedekt zijn, neem regelmatig een voetenbad met gemberpoeder, dit zijn al enkele tips waarmee je kan beginnen, en die zeker meehelpen je Water-element en dus je doorzettingsvermogen te versterken!! Verder wil ik je als tip meegeven, maak er niet een voornemen van dat te hoog gegrepen is, begin klein en overzichtelijk, en zorg dat je goed in je vel zit voordat je met ( grote) voornemens aan de slag gaat, dan is de kans op mislukking het kleinst.

 

Aanbieding

Om je te helpen geef ik de hele maand januari €10,-- korting op een Shiatsu ontspannings- en rebalancingbehandeling, waarin de blaas- en nierenergie extra wordt versterkt en je beter bent opgewassen tegen de uitdaging die goede voornemens met zich meebrengen, en de koude wintermaanden die nog voor de deur staan....

Ik wens je alvast veel succes!!