Shiatsu therapie

Shi = vinger, Atsu = druk.

Shiatsu is een natuurgeneeswijze en is ontstaan binnen de traditie van de eeuwenoude Chinese Geneeskunde.

Aanmelden Aanmelden

Shiatsu werkt genezend op tal van klachten en zorgt voor ontspanning van lichaam en geest.  

Shiatsu is gebaseerd op het Oosterse principe dat de levensenergie (Ki) door een systeem van banen (meridianen) door het hele lichaam stroomt. De kwaliteit van Ki is een bepalende factor voor onze gezondheid en door verstoringen van Ki kunnen ziekte, pijn en andere klachten ontstaan.

 

Shiatsu therapie

 

Iedere behandeling begint met een voetenbad, om even tot jezelf te komen en te ontspannen. De eerste behandeling begint met een kort vraaggesprek om de achtergrond van de klacht duidelijk te krijgen. Vervolgens worden er bepaalde reflexzones afgetast om de diagnose te kunnen stellen en te bepalen waar en hoe er behandeld wordt.

 

De behandeling vindt plaats op een comfortabel Japans matras op de grond. Door middel van verschillende technieken wordt er meestal met de vingers en handen druk uitgeoefend op bepaalde punten en lijnen in het lichaam. Accupunctuurpunten worden geactiveerd, er worden strekkingen en rotaties gedaan en verbindingen gemaakt. Dit alles zorgt voor een optimale stroming van Ki. Lichaam en bewustzijn komen hierdoor met elkaar in contact en er ontstaat balans.

 

Omdat de behandeling over de kleding heen wordt gegeven, wordt geadviseerd om comfortabele kleding te dragen of mee te nemen. Verder wordt het eten van een zware maaltijd, voorafgaand aan de behandeling, afgeraden. Mocht tijdens de intake blijken dat de klachten niet of onvoldoende behandeld kunnen worden met Shiatsu, dan word je doorverwezen.

 

Shiatsu ontspanningsmassage

Bij deze full-body behandeling is ontspanning, versterking van het lichaam en preventie het hoofddoel. Hierbij wordt niet therapeutisch behandeld. Gezondheid, vitaliteit en een gevoel van welzijn, zijn de waarneembare gevolgen. Na afloop heb je het gevoel dat je weer één bent met je lichaam.

 

Shiatsu stoelmassage

shiatsu-stoelmassage.jpgHet is ook mogelijk om Shiatsu-behandelingen op de stoel te geven. Deze behandelingen duren 25 minuten, en zijn doordat je rechtop zit heel effectief. Op de stoel worden gemakkelijk nek- en schouderklachten behandeld, maar ook ontspanningsmassages, strekkingen en behandelingen die het immuunsysteem versterken, acute pijnklachten, verkoudheid en emotionele klachten kunnen heel goed op de stoel gegeven worden.

Tijdens een stoelbehandeling wordt het hele lichaam behandeld, en voel je je in korte tijd weer helemaal in balans. Tevens is het mogelijk om met de stoel, op locatie te behandelen.