Moxa therapie

Moxa therapie is een eeuwenoude Chinese behandelwijze en wordt gedaan om (chronische) pijnklachten te verminderen en energie te bevorderen.

Aanmelden Aanmelden

bij moxa wordt warm bijvoetkruid gebruikt, wat een helende werking heeft.

Moxa therapie wordt gedaan om (chronische) pijnklachten te verminderen en energie te bevorderen. De therapie wordt indien nodig in de Shiatsu behandeling geïntegreerd.

 

De behandeling

Tijdens de behandeling wordt gedroogd bijvoetkruid in de vorm van een staaf aangestoken en vlak boven de pijnlijke plek gehouden. Een andere manier is het plaatsen van los kruid direct op de huid, waarna deze wordt aangestoken. De warmte van het kruid heeft een helende werking en behandelt de klachten. Het zorgt voor een optimale energiestroming, stimuleert de aanmaak van bloed en activeert accupunctuurpunten, reflexzones, energiebanen of lichaamsdelen. Vaak is na één behandeling de pijn al sterk verminderd. De moxalamp kan afzonderlijk of aanvullend ingezet worden. Ook de lamp bevat bijvoetkruid en tevens 33 mineralen die versterkend werken op het lichaam en zorgen voor een heerlijke ontspanning. Na een Moxa behandeling voel je je meer energiek en vitaal.

 

Moxa wordt gebruikt bij

  • Spijsverteringsklachten, organische klachten, menstruatieklachten, koude voeten, hernia, artrose, reumatische klachten, chronische knieklachten, blessures, kneuzingen, verstuikingen en knie-, nek-, schouder- en rugklachten.
  • Zwangerschap en bevalling. Moxa wordt al duizenden jaren gebruikt bij stuitligging om een kindje in de baarmoeder te laten draaien. In de praktijk blijkt dit het meest succesvol tussen de 35e en 38e week van de zwangerschap. Ook kan Moxa helpen weeën op gang te brengen.
  • Doordat Moxa de aanmaak van het bloed stimuleert helpt het bij slaapproblemen, duizeligheid, depressie, gebrekkige energie, zwakte na ziekte of na een operatie.  
  • Daarnaast wordt Moxa ingezet om de stagnaties bij botbreuken of littekens op te heffen, waardoor Ki weer ongehinderd door kan stromen. Dit helpt allerlei vervelende klachten te voorkomen.

 

 

Aanmelden Aanmelden