BLOG

Bent u geïnteresseerd in Shiatsu, ontspanningsbehandelingen, voedingsadvies volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze en meer? Volg dit blog en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

De hitte voorbij

10 augustus 2018

Wat hebben we het de afgelopen tijd warm gehad met z'n allen!!

Er leek geen einde aan te komen, en ik moet eerlijk zeggen dat ik me soms afvroeg of dit nu de ideale zomer was...

We mogen natuurlijk niet mopperen, maar van al die warmte raken we op een gegeven moment wel wat sneller geïrriteerd, hebben we meer moeite met concentreren, worden we moe, en slapen we ook niet bepaald ideaal, en als je dan nog geen vakantie hebt en je moet iedere dag gewoon weer naar je werk, valt het soms niet mee. Kortom....de afkoeling is eigenlijk meer dan welkom! Met de regenbui van gisteravond en vanmorgen frist alles weer lekker op, het gras dat bij ons helemaal geel was krijgt weer een groene gloed, en ook de boeren zullen blij zijn dat er weer wat water valt. 

Omdat het steeds zo warm was, merkte ik ook dat ik steeds minder zin had om te koken, en warm eten begon me zowiezo steeds meer tegen te staan. Toch is het heel belangrijk dat we wel gekookt voedsel blijven eten, zeker als het zo warm is!! Wat dan ideaal is om te eten is soep! Het is makkelijk te maken, alles wat we nodig hebben kan erin verwerkt worden, en je kan het ook lauw of zelfs koud eten...

Hierbij geef ik je een recept van een heerlijk zomersoepje met ingrediënten die een verkoelende werking hebben, uit  "Ontbijt je fit"  het vijf elementen kookboek van Jutta Koehler, en het leuke is.....alle recepten uit dit boek kan je ook 's middags of  's avonds eten.

 

Tomatensoep

Wat heb je nodig?

1 blik tomatenstukjes

2 el sesamolie

100 ml kokosmelk

halve tl vanillepoeder

1 bouillonblokje

2 courgettes

2 aardappelen

1 el rijststroop ( voor de liefhebber,gebruik ikzelf nooit )

1 laurierblad

1 ui

ongeveer 600 ml water

1-2 tl instant wakame ( gedroogde wakame kan ook, dan neem je 1-2 eetl.)

 

Schil de ui en aardappelen.

Snij de courgettes, ui en aardappelen in blokjes. Verhit de olie en fruit de ui op een laag vuur. Voeg zeezout toe en ga door met fruiten tot de ui zacht is. Voeg nu courgettes, aardappelen, vanille, laurierblad, wakame, bouillon en water toe. Laat koken tot de groenten zacht zijn. Voeg tomaten, rijststroop en kokosmelk toe. Pureer de soep, maar vis eerst het laurierblad er even uit. Indien nodig nog wat water toevoegen en serveren met verse basilicum. Tip: De soep wordt nog voedzamer met omelet reepjes.

 

Eet smakelijk!!