BLOG

Bent u geïnteresseerd in Shiatsu, ontspanningsbehandelingen, voedingsadvies volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze en meer? Volg dit blog en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen.

Behandelingen tegen hooikoorst

31 mei 2018

De natuur ontploft met deze warme dagen en de lucht is zwaar van het stuifmeel.

Als je overgevoelig bent voor pollen, merk je meteen de verschijnselen van hooikoorts, zoals een loopneus en jeukende ogen. Wil je liever niet aan de antihistaminica en cortison, dan kan je gelukkig terecht bij een TCG therapeut voor shiatsu therapie, acupunctuur of een kruiden therapeut. Zij zullen in hun behandeling de Long, Milt en Nier energie gaan versterken, en hierbij voedingsadvies of kruiden voorschrijven.
Wat je zelf kan doen is dagelijks 2 á 3 kopjes chrisantenthee drinken evt. met een klein beetje zoetmiddel, ( niet teveel!), Voor het maken van een kompres, kan je ook deze chrisantenthee gebruiken en het enige tijd op je ogen leggen.

De aanpak van het onderliggende probleem bij hooikoorts, waarbij de longen, milt en nieren versterkt moeten worden, vindt niet alleen in het hooikoortsseizoen plaats. Dit vraagt meer tijd en is niet symptomatisch. Naast shiatsu therapie, acupuntuur en kruidentherapie kun je hierin met voeding, qi gong en leefstijl advies veel bereiken.