mijn verhaal

Petra Drijver is eigenaresse van Shiatsu op Texel en geboren en getogen Texelse.

"Mijn grootste doel is mensen weer in contact brengen met hun eigen lichaam. Op deze manier kunnen klachten verdwijnen en kan herhaling van de klachten worden voorkomen."

Petra woont op het eiland en is vele jaren werkzaam geweest in de hotellerie. Nadat zij in 2010 een burn-out kreeg, kwam ze in aanraking met natuurlijke geneeswijzen waarbij het uitgangspunt is dat lichaam, geest en emotie met elkaar verbonden zijn en dat lichamelijke klachten niet afzonderlijk worden bekeken, maar als één geheel. De interesse was gewekt en Petra besloot zich door middel van opleiding te gaan verdiepen in deze vorm van therapie.

 

“Ik startte met een cursus ‘Metamorfose Massage’, waarna ik handmassages ben gaan verzorgen in het ziekenhuis in Den Helder. De voldoening die ik hiervan kreeg zorgde ervoor dat ik van masseren mijn beroep wilde maken. Toen ik via via ontdekte wat voor een diepgaande werking Shiatsu heeft, besloot ik in 2014 te starten met een 3-jarige opleiding gericht op deze vorm binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. Sinds juni 2017 mag ik mijzelf officieel Shiatsu therapeut noemen. De afgelopen jaren volgden er nog diverse opleidingen op het gebied van de Traditionele Chinese voedingsleer, Hotstone massage en Acces bars®

 

Shiatsu is Petra’s grote passie. “Het mooie is dat je er nooit in uitgeleerd raakt, er is nog zoveel te ontdekken! Daarom laat ik mijzelf regelmatig bijscholen om me te blijven ontwikkelen als therapeut. In oktober 2018 ben ik naar Japan gereisd om de technieken over Zen Shiatsu te leren, hierdoor ben ik nog meer geispireerd geraakt over de kunst, wat Shiatsu eigenlijk is. Mijn grootste doel is mensen weer in contact brengen met hun eigen lichaam. Op deze manier kunnen klachten verdwijnen en kan herhaling van de klachten worden voorkomen.”